Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почернените родители от Симеоновград подкрепиха подписката в Панагюрище

Близките на прегазените деца трябва да платят 75 хил. лева съдебни разходи

Снимка: Дора Атанасова

Жителите на Симеоновград подкрепят подписката в Панагюрище за по-строги наказания за причиняване на смърт на пътя. Родители и близки на шестимата младежи, които загинаха на Великден през 2011-а година, се събраха в Симеоновград, за да си спомнят за тях. Близо до мястото на катастрофата беше открита нова пешеходна пътека. Днес се навършват четири години от трагедията.

Почернените родители на Трифон, Яница, Красимир, Гошо, Милен и Евгени вече четири години продължават да настояват за законодателни промени, които да предвиждат по-строги наказания за шофьорите, причинили смърт на пътя:

 Искаме наново да се напише Наказателният кодекс, защото трябва да има по-високи присъди.
 През парламент наново променят законите и реално няма още нищо. Не сме доволни. Искаме при убит човек да има влизане в затвора задължително.
Народният представител от Варна Нели Петрова, която също загуби детето си при катастрофа, подкрепя родителите.
Силно се надявам, че ще има нов Закон за движение по пътищата. Ако не догодина, може би по-следващата и със съвместни усилия не само на родителите, които  са загубили децата си, с юристите в Народното събрание да има промени в Закона за движение по пътищата.
Междувременно родителите на загиналите деца от Симеоновград са осъдени да платят 75 хиляди лева разноски по делата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

В Благоевград събират подписи за справедливо наказание за Цветан Пъков, който прегази 6-годишния Петьо в Панагюрище

В Благоевград събират подписи за справедливо наказание за Цветан Пъков - шофьорът, който на 14 април прегази 6-годишния Петьо в Панагюрище.  Мария Райнова, която е близък роднина на нелепо загиналия Петьо, днес събира подписи в Благоевград. През целия ден..

публикувано на 22.04.15 в 12:34

Шофьорът, прегазил 6-годишното дете в Панагюрище, остава в ареста

Цветан Пъков , който прегази с колата си 6-годишния Петьо в Панагюрище, остава в ареста. Това реши Пазарджишкият окръжен съд. Съдия Ирина Джунева уважи искането на Прокуратурата и определи най-тежката мярка "задържане под стража" на Цветан Пъков, който..

публикувано на 17.04.15 в 18:24

Панагюрище взема спешни мерки за ограничаване на скоростта на автомобилите

Панагюрище взема спешни мерки за ограничаване на скоростта на автомобилите след тежкия пътен инцидент, при който загина 6-годишният Петьо. Решението беше взето днес в Областната администрация в Пазарджик. По най-натовареното трасе, улица "Павел..

публикувано на 21.04.15 в 17:04
Румяна Бъчварова

Започва проверка в МВР заради съмнения за прикриване на шофьора-убиец в Панагюрище

Започна проверка за неправомерни действия на служители на МВР, свързани с осуетяването на наказателна отговорност на водача Цветан Пъков , прегазил на 14 април 6-годишно момче в Панагюрище.  Проверката е разпоредена от министъра на вътрешните работи..

публикувано на 17.04.15 в 16:01