Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всяка трета данъчна декларация е подадена онлайн

Снимка: Радио Видин

С приближаването на края на данъчната кампания все повече хора искат да си извадят безплатен персонален код, съобщават от Националната агенция за приходите. Дневно се издават по 1000 персонални кода. Това може да стане в офиса на НАП по местоживеене.

Декларация за облагане на доходите трябва да бъде подадена до 30-и април. С персоналния код може да избегнем чакането на опашки, като я подадем по интернет без електронен подпис.

До момента са подадени 350 хиляди декларации, като всяка трета е онлайн. На хартия декларации могат да се подадат в клон на НАП или по пощата. До края на месеца трябва да платим и данъка за довнасяне, припомнят данъчните.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бум на исканията за персонални кодове в НАП

По 1000 персонални идентификационни кодове (ПИК) на ден издава НАП през последните дни на данъчната кампания, отчитат от Агенцията. ПИК дава възможност за онлайн подаване на данъчната декларация за облагане на доходите, а освен това е безплатен и..

публикувано на 27.04.15 в 14:05

НАП блокира банковите сметки на над 800 фирми във Велико Търново

Националната агенция за приходите (НАП) ще блокира банковите сметки на повече от 800 фирми във Велико Търново, ако до седмица не платят дължимия от тях общо над 1 милион лева корпоративен данък или не представят обезпечение. Става дума за деклариран, но..

публикувано на 23.04.15 в 11:14

Борисов се отказва от идеята да слива НАП и Агенция "Митници"

Само две седмици след като заплаши Агенция "Митници" със сливане с Националната агенция за приходите, премиерът Бойко Борисов се отказа от идеята. Това става ясно от стенограмата на днешното правителствено заседание. Според премиера Митниците са се..

публикувано на 22.04.15 в 17:51