Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пред президентството се стигна до безредици след изказване на депутата Георги Кадиев

Снимка: БГНЕС

Събота следобед 200-300 души се събраха пред президентството, за да почетат паметта на загиналите през Втората световна война. След като организаторът на проявата - депутатът Георги Кадиев взе думата, се стигна до безредици.

Безредици създадоха антинатовски настроени граждани, които се опитаха да вземат микрофона от депутата от БСП Георги Кадиев и му поиска обяснение защо страната ни е член на Алианса. След намесата на полицията обстановката беше овладяна. Сред събралите се имаше симпатизанти на партия "Атака“, както и много хора с руски знамена. Посланието на самия Кадиев беше в този ден да се обединим и да поднесем цвете в памет на героите, загинали по бойните полета.

Цветята се поднасяха на Паметника на съветската армия. В събота сутринта той осъмна с розова боя по ръцете на част от фигурите. Тя вече е изчистена, а на нейно място са оставени цветя. Част от антинатовски настроените граждани издигнаха транспарант с надпис "Победихме фашизма, ще победим и НАТО“. Имаше и плакат на БСП, на който пишеше "Не на конфронтацията с Русия“. Чуваха се и спорадични възгласи за оставка и победа. Непосредствено след това започна концерт, посветен на 70 години от края на Втората световна война.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!