Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Очакваното днес посещение на американския държавен секретар Джон Кери в Русия е водеща тема за руските печатни издания. Вестник Комерсант пише, че въпреки твърдата риторика по повод Украйна и липсата на много западни лидери на Парада на победата в Москва през последните дни се очертава затопляне в отношенията на Русия не само с Вашингтон, но и със Запада като цяло.

Македонският Дневник пише, че двама от главните командири, които ръководили терористичната група в Куманово, са бивши телохранители на лидера на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети и на обвинения от трибунала в Хага Рамуш Харадинай. Един от задържаните екстремисти е бивш командир в Армията за освобождение на Косово и се смята, че стои и зад нападението срещу полицейски участък в македонското село Гошинце миналия месец.

Гръцкият вестник Вима съобщава, че европейски представители са предложили Гърция да организира референдум за одобрение на болезнените икономически реформи, изисквани от международните кредитори. Финансовият министър Янис Варуфакис смята, че референдумът е въпрос, по който премиерът Ципрас ще трябва да се произнесе. Правителствени източници са на мнение, че такъв референдум може да забави жизнено необходимата финансова помощ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!