Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов разкритикува Домусчиев, съжали, че е отишъл с хеликоптер за мача на "Лудогорец"

Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов обеща парите, похарчени за полета на правителствения хеликоптер за мача на "Лудогорец" в Разград, да бъдат възстановени. Той каза това в началото на правителствената среща с бизнеса, организирана от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/. За въпросното пътуване Борисов и част от правителството са изразходвали 2 хиляди и 900 лева за полета с „Авиоотряд” 28, съобщи вчера пресцентърът на МС.

Премиерът заяви, че е обиден, че една седмица му се търси сметка за този полет, след като е събрал милиард само за четири месеца в държавата. Той разкритикува председателя на КРИБ и собственик на футболен клуб „Лудогорец” Кирил Домусчиев за „непремереното” му изказване.

Надявам се господин Домусчиев да е разбрал, че председател на КРИБ и президент на футболен тим са две различни неща. От нещо много добро, нещо в един регион, в който не знам какви инвестиции има и действително е радост не само за публиката в Разград, но и в цяла България, всички ние се гордяхме с това, което направи "Лудогорец", с едно изказване, виждате какъв шум се създаде в държавата. Надявам се това да е обица и урок за всички, защото нещо добро изведнъж може да се превърне в пасив. Отидохме да уважим това, което се прави, и помощта на държавата и в същото време като един модел за управление на футболните клубове, а искахме да покажем на обществото в Разград, че и държавата прави нещо за тях. Горчиво съжалих за всичко това. Тази поговорка "Да направиш добро и да изядеш дърво" е изключително важна за България, защото Орешарски не летеше никъде и нищо не се строеше и за 2 500 лева да ми направите за една седмица проблем, ме обижда да ви кажа. Освен хеликоптери има и камили и коне, може и пеша да се тръгне за Разград.


Неизвестен мъж се оказа непосредствено до премиера Бойко Борисов, заради пропуск от охраната на НСО по време на срещата на правителството с бизнеса. Мъжът се приближил до масата с основните участници в първия панел и се е опитал да му зададе въпроси, но е бил изведен от служителите на НСО. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Кирил Домусчиев

Кирил Домусчиев се извини официално за обидата срещу репортер

Собственикът на футболния "Лудогорец" Кирил Домусчиев, който в петък след мача за първенство в "А" група срещу "Локомотив" (Сф), обиди колега, като го нарече "олигофрен", се извини официално пред медиите за постъпката си. Това се случи след срещата между..

публикувано на 19.05.15 в 12:12