Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ася Гонева от КНСБ: Сребърният фонд няма място във втория стълб на осигурителната система

Снимка: БГНЕС
Сребърният фонд няма място във втория стълб на осигурителната система, заяви Ася Гонева от КНСБ на конференция, посветена на развитието на пенсионния модел. По думите й, трябва да има избор - дали парите за втора пенсия да се съхраняват в държавното обществено осигуряване, или в частен фонд:

Солидарната система дава възможности, които капиталовата, в този вид дефинирани вноски, не дава. Целият въпрос е, че механизмът не е най-доброто решение. Сребърният фонд няма нищо общо например с допълнителното задължително пенсионно осигуряване. Той има друго предназначение. Средствата му са предвидени да се изхарчат изцяло в един определен момент.

Ася Гонева изрази надежда, че текстовете, за които е постигнато съгласие в рамките на пенсионната реформа - за възрастта и стажа за пенсиониране, няма да бъдат променени от парламента.

Вчера лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" Пламен Димитров и Димитър Манолов обсъдиха на срещи с ГЕРБ, Патриотичният фронт и Реформаторския блок предстоящото внасяне на законодателните промени свързани с пенсионната реформа


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!