Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ситуацията на ГКПП "Капитан Андреево" започна да се успокоява

| обновено на 27.05.15 в 17:57
Снимка: Дора Атанасова
Започна бавното придвижване на тировете на граничния пункт "Капитан Андреево" и опашката от чакащи тежкотоварни автомобили е намаляла от 10 на около 5 километра. От 12.00 часа Стефан Марашев вече не е началник на митницата в Свиленград. Той беше освободен, защото не се е справил с организацията на пункта.

Заради кризата ГКПП "Капитан Андреево" бъде управляван тази седмица лично от директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Камионите се обработват по-бързо и границата се пресича по-динамично. Представителите на спедиторските фирми поискаха среща с Ваньо Танов, но той отказа да говори с тях. Общинските съветници гласуваха за това и внесоха в митническата администрация искането. Спедиторите заплашиха, че ще блокират границата. Като вариант те обмислят и среща с министър-председателя Бойко Борисов, който утре ще бъде в региона за откриването на участъка на автомагистрала Марица между Димитровград и Харманли. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Ваньо Танов поема управлението на ГКПП "Капитан Андреево"

От днес директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов поема лично организацията на работа на ГКПП "Капитан Андреево". Това стана ясно на вчерашната среща на министрите на финансите и на транспорта с превозвачи. Тя беше поискана заради големите опашки и..

публикувано на 27.05.15 в 08:28