Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С панаир на нациите завърши международната младежка среща в Белоградчишко

Снимка: Иванка Петрова

С панаир на нациите завърши осемдневната младежка среща в белоградчишкото село Стакевци. Всяка от петте групи бе подготвила кратка презентация, с която представи най-любопитните и известни места от своята държава. Паралелно с това бяха подредени и маси с типични кулинарни произведения за всяка от държавите участнички. Много настроение създадоха представителите на Румъния, които представиха типичните за всяка област национални носии и научиха своите приятели на някои традиционни танци.

През осемте дни представителите на България, Хърватия, Румъния, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Унгария и Испания обърнаха внимание на истински световни примери и добри практики, които да допринесат за личностното Снимкаразвитие и местната икономика. Участниците участваха съвместно в различни работилници, упражнения, дебати, ролеви игри, симулации и дейности на открито. 

След срещата се очаква да бъде поставено началото на успешни предприемачески начинания от участниците. Заедно те биха могли да създадат международна мрежа, която да подсилва и подкрепя младежкото предприемачество, като ефективен инструмент за справяне с младежката безработица и социална изолация в селските райони.

Вижте още

Румъния с ограничителни мерки срещу влизащите от България

Румъния въведе ограничителни мерки срещу влизащите от България. Причината е, че страната ни е включена в списък с държави от т.нар. жълта зона. Това съобщават от Министерството на външните работи (МВнР).  Пристигащите от България, които представят отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди качване в превозното средство или влизането в Румъния ,..

публикувано на 07.03.21 в 16:35

Вяла е търговията на цветя за 8 март във Видин

Ден преди празника на жената 8 март, Радио Видин провери как върви търговията на цветя по централната пешеходна зона във Видин. Според един от продавачите, нямам никакво търсене. Очакванията му са на утрешния ден да има повече продажби. Цените варират от 80 стотинки за карамфилите до 4.50 лв. за розите. "Сега събота и неделя тръсенето е много..

публикувано на 07.03.21 в 14:30

Над 1 800 лева събраха за Родилното отделение във Враца

Събраната сума от вчерашния благотворителен базар "Дари Любов", който се проведе във Враца, е в размер на 1 805.27 лв. Към момента има все още налични дрехи, играчки и стоки, които ще се продават през идната седмица, каза Лидия Иванова от организаторите. "Имаше граждани, които закупиха доста от продуктите. Имаше и граждани, които в деня на..

публикувано на 07.03.21 в 13:00

Откриват обновената зала „Вестител“ във Враца

Днес ще открият обновената зала „Вестител“ във Враца. Спортното съоражение е дом на борци и джудисти. То беше обновено през изминалите 2 години, благодарение усилията на общинската управа. Първоначално беше подменена дограмата на залата, а през изминалите 13 месеца сградата беше санирана и обновена със средства по проект „Красива България“...

публикувано на 07.03.21 в 09:50

Месни Заговезни е

На 7 март е църковният празник Неделя месопуснта, наричан още Месни Заговезни. Празникът е с плаваща дата. Денят винаги съвпада с неделята, осем седмици преди Великден и е първият празник, свързан с настъпващата пролет. Той получава названието си от традиционната вечеря с месни ястия, след която е забранено да се яде месо до края на Великденския пост...

обновено на 07.03.21 в 09:39

62 са новите случаи с COVID-19 в Северозапада

1 426 нови случаи на коронавирус у нас през последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са 13,6% от направените 10 473 теста. Враца продължава да е най- силно засегнатия регион в Северозапада. Новите случаи там са 48, в Монтана те са 11, а във Видин - 3.  Хоспитализирани са 5 629 души,..

публикувано на 07.03.21 в 08:14

Подготвят се за "Празника на мама" в Белоградчик

В навечерието на международния празник - 8-ми март , служителите на Дневния център за подпомагане на деца и младежи с увреждания и техните семейства в Белоградчик, съвместно с децата - потребители на центъра, с много удоволствие и старание  довършват заедно подготовката за празника на най-добрия човек - мама.  Проведените през седмицата..

публикувано на 06.03.21 в 14:28