Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С панаир на нациите завърши международната младежка среща в Белоградчишко

Снимка: Иванка Петрова

С панаир на нациите завърши осемдневната младежка среща в белоградчишкото село Стакевци. Всяка от петте групи бе подготвила кратка презентация, с която представи най-любопитните и известни места от своята държава. Паралелно с това бяха подредени и маси с типични кулинарни произведения за всяка от държавите участнички. Много настроение създадоха представителите на Румъния, които представиха типичните за всяка област национални носии и научиха своите приятели на някои традиционни танци.

През осемте дни представителите на България, Хърватия, Румъния, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Унгария и Испания обърнаха внимание на истински световни примери и добри практики, които да допринесат за личностното Снимкаразвитие и местната икономика. Участниците участваха съвместно в различни работилници, упражнения, дебати, ролеви игри, симулации и дейности на открито. 

След срещата се очаква да бъде поставено началото на успешни предприемачески начинания от участниците. Заедно те биха могли да създадат международна мрежа, която да подсилва и подкрепя младежкото предприемачество, като ефективен инструмент за справяне с младежката безработица и социална изолация в селските райони.

Вижте още

Персоналът на Дома за възрастни в Орешец получи бонус за работа в условията на пандемия

С решение на община Димово и на общинския щаб,  на персонала в Дома за възрастни хора в село Орешец са преведени пари за работата им в условия на пандемия. 17 души от персонала в Дома са получили сумата от 325 лв. като възнаграждение за техния извънреден труд. Според кмета на община Димово  Светослав Славчев,  работещите в кухнята, санитари,..

публикувано на 04.08.20 в 14:10

Изложба на кенари в Долна Кремена

Изложба с около 15 вида кенар подредиха във фоайето на народно читалище "Просвета 1897-Долна Кремена" . Инициативата е на  библиотекаря в читалището Милка Милева и е под наслов "Изработено с любов и послание". Кенарите са върху ф ино тъкано платно за ризи, кърпи, чаршафи, възглавници.  "Сръчните ръце на българката умеят да даряват уют и..

публикувано на 04.08.20 в 13:33

Санирането в Белоградчик продължава

15 многофамилни сгради в град Белоградчик ще бъдат санирани по Оперативната програма "Региони в растеж" 2014-2020, съобщиха от пресслужбата на общината. Общият размер на одобрената безвъзмездна финансова помощ е на стойност 4 186 107,87 лева .  При санирането е предвидена подмяна на стара дограма с нова - PVC, полагане на топлоизолация по фасади,..

публикувано на 04.08.20 в 13:16

Нови директори в седем училища във Видинско

Седем училища в област Видин имат нови директори след проведени конкурси.  Те бяха обявени от Министерството на образованието и науката (МОН), заради факта, че много от директорите в страната бяха в пенсионна възраст или временно изпълняващи длъжността, обясни началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова : "За..

публикувано на 04.08.20 в 12:18

Продължава пръскането срещу комари във Видин

Пръскане срещу комари бе извършено късно снощи във видинските жилищните комплекси "Георги Бенковски", "Възраждане", "Бонония", "Панония", "Гео Милев", "Вида", както и кварталите "Кале", "Акджамия", парковете Крайдунавски, "Владикина бахча" и "Рова". Това е първото третиране на фирмата изпълнител по график за месец август, като следващите две..

публикувано на 04.08.20 в 11:36

Кола удари фатално пешеходец край Видин

56- годишен жител на село Новоселци е починал, след като го е блъснала кола на околовръстния път на Видин. Трагедията е станала  късно снощи , на разклона за село Рупци , информираха от пресслужбата на полицията.  Мъжът се прибирал към Новоселци от Видин, т ой пресичал пътното платно,  бутайки колелото си, когато лек автомобил, управляван от..

публикувано на 04.08.20 в 10:05

Премахват принудително 50 тона тонер касети във Враца

Премахват принудително тонер касетите от Враца, а ръководството на екоинспекцията стартира процедурата, съобщи директорът на институцията инж. Николай Йорданов. До крайната мярка се стигна, след като фирма "Рецикла“ не изпълни задължението си да отстрани 50 тона суровина от площадка в града, където ги стовари в края на миналата година...

публикувано на 04.08.20 в 09:44