Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На специален концерт в Борисовата градина

Деца изпълняват българските евъргрийни от 90-те години на ХХ век

2
Снимка: Личен архив

През последните години всяко лято се организира и представя концерт със знаковите поп и рок песни на различните десетилетия на ХХ век.

Ето че с пълна сила се задава поредният концерт с български евъргрийни. На 20-и юни вечерта на Лятната сцена в Борисова градина ученици по поп и джаз пеене от класа на певицата и вокален педагог Румяна Коцева ще изпълнят емблематични песни от миналото, оставили трайна следа на българската музикална сцена, този път от 90-те години на ХХ век.

Събитието е със съдействието на Столичната община с медийното партньорство на БНР, а входът е свободен.

В селекцията от изпълнения влизат хитове на Стенли, Милена, „Ахат“, „БТР“, „Ритон“, Дони и Момчил, Веселин Маринов, Тони Димитрова и др. Нищо чудно много от тези артисти да присъстват на самото събитие.

В навечерието на концерта „Българските евъргрийни от 90-те“, с автора на проекта – Румяна Коцева, в студиото разговаряме за предишните издания на поредицата, в която учениците ѝ представят неостаряващите български песни.

От думите и разбираме, че идеята е да се осъществи не само музикален мост между поколенията, но и чувство за познаване и уважаване на хитовете от съкровищницата на някогашната българска естрада.

Чуйте разговора на Мариана Гомилева с Румяна Коцева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия