Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК: Международните кредитори разглеждат внимателно новите предложения на Гърция

Европейската комисия обяви, че преговорите с Гърция продължават, като потвърди, че днес гръцкото правителство е изпратило ново предложение за реформи. Говорителят на Комисията Маргаритис Схинас посочи:

Продължаваме обсъжданията с гръцките власти. Вчера следобед еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси се срещна с делегация на гръцкото правителство, с която обмениха мнения по ситуацията. Разпространяват се различни документи, включително нови предложения, които получихме тази сутрин. Трите институции разглеждат внимателно новите предложения.

По-рано днес Гърция представи на Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд обещания план с реформи за намиране на изход от гръцката дългова криза.

Утре гръцкият премиер Алексис Ципрас ще разговаря с германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел.

По-рано днес Ципрас предупреди, че ако Гърция не постигне споразумение с международните кредитори, това ще сложи началото на края на еврозоната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Гърция представи на ЕС обещания план с реформи

Гърция е представила на Европейския съюз и на Международния валутен фонд обещания план с реформи. Кредиторите вече анализират списъка с контрапредложения на Атина, съобщи Франс прес, цитирайки източник от Брюксел. По предварителна информация едно от..

обновено на 09.06.15 в 11:24