Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През юни няма да се поема държавен дълг на вътрешния пазар

Снимка: Капитал

През юни няма да се поема държавен дълг на вътрешния пазар, реши Министерството на финансите. Оттам съобщиха, че заради доброто изпълнение на приходната част на бюджета и високото ниво на фискалния резерв, предвидените през юни емисии от държавни ценни книжа няма да бъдат проведени. 

От няколко месеца в хазната има излишък, а фискалният резерв е над 11 млрд. лева. През март беше емитирана тройна емисия от еврооблигации на обща стойност над 3 млрд. евро. С част от тях беше погасен заем от края на миналата година. Останалите средства са във фискалния резерв.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Михаил Миков

БСП ще търси подкрепата на АБВ и "Атака", за да сезира Конституционния съд срещу новия държавен дълг

БСП ще търси подкрепата на АБВ и "Атака" в парламента за събиране на необходимите 48 подписа, за да сезира Конституционния съд срещу новия държавен дълг от 16 милиарда лева. Това заяви лидерът на партията Михаил Миков като уточни, че БСП е събрала..

публикувано на 28.04.15 в 17:15

БСП инициира подписка срещу новия държавен дълг от 16 млрд. лева

От БСП започват подписка срещу дълга от 16 млрд. лева, взет от правителството. Това съобщи във Варна лидерът на ПЕС Сергей Станишев . Според него това дава добра възможност да бъде активирано гражданското общество в израз на възмущението от факта, че..

публикувано на 21.03.15 в 19:40

10,6 млрд евро е общият държавен дълг в края на януари

Държавният дълг намалява с повече от 672 млн. евро в края на януари, става ясно от месечния бюлетин на финансовото министерство. В края на месеца общият дълг на страната ни е 10,628 млрд. евро. Намалението на дълга се дължи на голямото дългово плащане..

публикувано на 05.03.15 в 14:06

Ратификацията за нов държавен дълг от 16 милиарда лева вече е публикувана в Държавен вестник

Ратификацията за нов държавен дълг от 16 милиарда лева вече е публикувана в Държавен вестник. Депутатите от "БСП лява България" настояха в декларация Министерски съвет да публикува всички договори относно ратификацията на заема от 16 милиарда лева. Мая..

публикувано на 27.02.15 в 12:11