Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хилари Клинтън даде официален старт на кампанията си за президентските избори в САЩ

| обновено на 14.06.15 в 11:51

На Рузвелт Айлънд в Ню Йорк Хилъри Клинтън даде официален старт на кампанията за президентските избори през 2016-та. Това е първото голямо събитие с избиратели за 67-годишния кандидат-президент. До момента тя провеждаше срещи с малки групи от хора в щати, които гласуват по-рано от останалите.

По време на митинга Хилъри Клинтън, в присъствието на съпруга си - бившия президент Бил Клинтън - и дъщеря си Челси, заяви, че е време всички американци да се възползват от икономическия успех на страната. В речта си тя говори за своята лична история и по-специално за майка си, която е минала през различни перипетии и именно тя я е вдъхновила да влезе политиката с основна цел да помогне на онеправданите.

Вие изправихте страната ни на крака и сега е вашето време да се възползвате от печалбата и да продължите напред. И знаете ли какво? Американците няма да успеят, ако вие не успеете. Затова аз се кандидатирам за президент на Съединените щати.

Клинтън обяви кандидатурата си с видео, публикувано онлайн през април. Сега тя говори по-обширно за платформата си, насочена към средната класа, която изпитва затруднения, въпреки положителните показатели на американската икономика. Очаква се в близките седмици Клинтън да представи подробности около плана си за страната.

Преди речта си в Ню Йорк, соченият за фаворит на демократите претендент за президентския пост пусна видео със заглавие „Боец“. В него беше акцентирано на работата й в Държавния департамент, както и активностите й в полза на децата, жените и работниците, които са разчиствали руините след атентатите на 11-ти септември 2001-ва.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!