Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мултидисциплинарна среща на изследователи се открива в Благоевград

Над 80 учени от 20 държави участват в годишната международна конференция по математически методи и модели в бионауките в Югозападния университет в Благоевград, 

Конференцията е посветена на актуални изследвания в областта на хуманитарните науки, а организаторите я определят като мултидисциплинарна среща на изследователи, които разработват и прилагат математически и изчислителни средства, за изучаване на явления от биологията, екологията, медицината, биотехнологиите и науките за околната среда. В световния форум участват учени от пет континента. 

Докладите, представени на конференцията, ще бъдат публикувани в списание "Биомат" и още три реномирани издания. Организатори са Министерството на образованието и науката, Съюзът на математиците в България и Европейското общество по математика и теоретична биология. 

В рамките на конференцията се провежда и школа за млади учени, а най-добрите разработки ще бъдат отличени с награди. Международната среща ще продължи до 19 юни в Университетския център "Бачиново" над Благоевград.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!