Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без споразумение приключиха преговорите за гръцката криза в Люксембург

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Без напредък по кризата с гръцкия дълг приключи срещата на финансовите министри от еврозоната в Люксембург. Все още е възможно споразумение и удължаване на програмата за спасителна помощ до края на месеца, каза председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум.

Никакво споразумение още не се вижда на хоризонта. Към момента твърде малко мерки са предложени и оценени като надеждни и сериозни. Още има време за удължаване на спасителната програма преди края на месеца. Изцяло от Гърция зависи да използва този последен шанс, заяви Дейселблум.

Кредиторите на Гърция и финансовият ѝ министър Янис Варуфакис дадоха поотделно, а не заедно изявления за медиите.

По повод провала на преговорите с Гърция председателят на Европейския съвет Доналд Туск свиква извънредна среща на върха на лидерите на съюза идния понеделник, съобщиха от канцеларията му.

Време е спешно да обсъдим проблема на най-високо равнище, се казва в изявлението на Туск.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Финансовите министри от еврозоната заседават без ясни надежди за споразумение с Гърция

Министрите на финансите от еврозоната продължават заседанието си в Люксембург без ясни надежди за споразумение с Гърция. Повечето от министрите изразиха увереност, че дори при евентуален фалит на страната, той няма да доведе до разпространение на кризата в..

обновено на 18.06.15 в 20:51

Меглена Кунева: Рискът от кризата в Гърция се оценява сериозно

България винаги е искала да бъде част от решението, когато става дума за проблемите в региона. Такъв сега е кризата в Гърция. Ефектът ще бъде върху всички и рискът се оценява сериозно, заяви вицепремиерът Меглена Кунева при откриването на Икономическия..

публикувано на 18.06.15 в 19:11

ЕК ще обсъжда превантивния данък в Гърция идната седмица

26-процентният превантивен данък, наложен от Гърция на страни с по-добри данъчни условия, ще бъде обсъден следващата седмица от Европейската комисия, съобщи Людмила Петкова от Министерството на финансите в бюджетната комисия в парламента.  България,..

публикувано на 18.06.15 в 18:26