Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управителят на БНБ не подаде оставка днес

Иван Искров
Снимка: БГНЕС

Управителят на Българската народна банка Иван Искров днес не си подаде оставката. Пред "Хоризонт" председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова го призова да спази обещанието си. В началото на месеца Стоянова оповести, че в неформален разговор Искров е поел ангажимент да се оттегли от поста на 19 юни. 

До края на работния ден в деловодството на Народното събрание не бе внесена оставка на Искров.  

В момента има четери кандидатура за поста управител на БНБ. Това са Димитър Радев, който е номинира от ГЕРБ и се ползва с подкрепата на част от Реформаторския блок, а друга част от реформаторите подкрепят Бисер Манолов. Останалите кандидатури са на проф. Григорий Вазов, номиниран от Патриотичния фронт и на доц. Виктор Йоцов, който има подкрепата на АБВ.

Самият Искров не веднъж е казвал, че ще спази законовата процедура, но официално никога не е обявявал дата, на която ще се оттегли от поста си, и дали изобщо ще го направи. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Менда Стоянова: Надявам се Искров да спази обещанието си и да подаде оставка

Надявам се Иван Искров да спази обещанието, което даде пред всички български граждани – когато има стартирана процедура и воля за избор на нов председател на БНБ, той да си подаде оставката. Всичко можем да очакваме от г-н Искров. Вече една..

обновено на 19.06.15 в 11:07

Менда Стоянова: До 10-и юли ще бъде избран новият управител на БНБ

До 10-и юли ще бъде избран новият управител на БНБ, съобщи председателят на бюджетната комисия към НС  Менда Стоянова . Ако настоящият гуверньор Иван Искров спази обещанието си и подаде оставка по-рано, изборът на следващия титуляр на поста може да стане..

обновено на 11.06.15 в 19:33