Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опашка от ТИР-ове на ГКПП "Капъкуле"

| обновено на 23.06.15 в 11:57
Снимка: Дора Атанасова

Слушател на "Хоризонт" съобщи, че около 100 български ТИР-а стоят блокирани на ГКПП "Капъкуле" в опит да преминат от Турция в България. Превозвачът, който е на място, каза, че проблемът, според турските гранични власти, е заради разрешителните на превозвачите.

От Министерството на транспорта потвърдиха, че има проблем и той е възникнал заради активиране на разрешителните. Квотата за България от турска страна е предоставена, но Турция от няколко дни отказва да ги активира, позовавайки се на стар документ от 2006-а година, според който те са валидни от 1-и юли. Българската страна е изразила категоричната позиция, че този документ вече не е актуален.

Търговският представител на България в Анкара води разговори с турските власти разрешителните да бъдат активирани незабавно.

Според пресаташето на свиленградската митница Дияна Маркова, от българска страна на граничния пункт "Капитан Андреево" няма образувани колони от чакащи тежкотоварни автомобили. Трафикът е нормален. Тя уточни, че няма срив в системата и документите на преминаващите се обработват в рамките от три до пет минути.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!