Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Антов: Столичната община да прилага по-строги мерки към ромите

Може да свикаме специална сесия на Столичния общински съвет по тези проблеми, предлага общинският съветник от ВМРО

Столична община не предприема по-строги мерки спрямо ромите, защото са удобни и сигурни гласоподаватели за нея. Това заяви пред журналисти общинският съветник от ВМРО Димитър Антов.

Антов, заедно със свои съпартийци излезе днес пред сградата на Столичната община, за да пита какви са конкретните мерки, които общината обещава да вземе за проблема в кв. Орландовци, предаде БГНЕС.

"Искаме да алармираме хората, че общинската администрация само говори за някакви действия спрямо незаконните гета в София, докато се спре шумът на пресата. След това нещата продължават да си вървят постарому", заяви Антов. Според него до изборите гетата в столицата ще се увеличат, защото ще трябват нови гласоподаватели. "Ще настояваме да се провери дали има нови регистрации, колко са били тази година и колко ще бъдат до изборите. Със сигурност броят им ще се увеличи", отчете общинският съветник.

Антов е на мнение, че по темата с незаконното строителство има умишлено бездействие от страна на управляващите. " Ромският проблем ескалира, защото ромите стават все повече и все по-агресивни, защото знаят, че всичко им е позволено. Проблемът в Орландовци е етническо-социален. Предлагаме най-накрая да започне обществен дебат в Столичната община за тези проблеми. Като за начало може да се проведе една сесия на СОС, посветена на това", каза той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!