Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП издигна кандидатурата на Мая Манолова за омбудсман, а РБ – на Константин Пенчев

| обновено на 15.07.15 в 16:23
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на “БСП лява България” официално внесе в деловодството на парламента кандидатурата на Мая Манолова за национален омбудсман. Това обяви в кулоарите на Народното събрание Атанас Мерджанов:

Г-жа Манолова е един от най-изявените юристи в българския парламент. Тя е активен участник в множество каузи по защита на интересите на българските граждани и един изключително успешен комуникатор с представителите на гражданското общество. Манолова е човек със сериозен принос в работата на българския парламент. Смятаме, че в нейно лице българските граждани, неправителствените организации ще имат един изключително сериозен защитник на своите интереси и отговорности. Това е чест за парламентарната група на „БСП лява България“ и ние сериозно се гордеем с това наше предложение.

Парламентарната група на Реформаторски блок издига кандидатурата на Константин Пенчев за втори мандат за национален омбудсман.
Във вторник Пенчев призна пред "Хоризонт", че не очаква да бъде номиниран за втори мандат. Той отрече с него да са водени разговори - като компенсация да бъде изпратен в Конституционния съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!