Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РБ и ГЕРБ подкрепят различни кандидати за кмет на Хасково

Снимка: haskovo.bg

Вече са ясни основните претенденти за кмет на Хасково. Кандидатът на ГЕРБ е областният управител на Хасково Добри Беливанов. За 5-и мандат ще се бори сегашният градоначалник Георги Иванов. Останалите политически сили, като БСП и ДПС, все още не са обявили официално своите кандидати.

Кандидатът на ГЕРБ Добри Беливанов ще бъде основният опонент на сегашния кмет Георги Иванов, който дава заявка за пети мандат. Областният управител на Хасково Беливанов се ползва с доверието на премиера Бойко Борисов. Освен това той е консенсусна фигура и може да вземе гласовете на безпартийните и колебаещите се.

Беливанов твърди, че има капацитет да управлява Хасково:

И това не е излишно самочувствие. Просто е подкрепено с опита, който имам като професионалист, и житейския ми опит. Смятам, че ще се справя много добре.

Георги Иванов, който вече 16 години е кмет и ще участва в местните избори, е подкрепен от Реформаторския блок. В момента срещу Иванов се води разследване във връзка с ремонта на градския стадион. Проверяват се изразходваните средства и обществената поръчка. Все още обаче не са ясни номинациите на БСП и ДПС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!