Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова: 1150 сгради в страната имат договори за саниране

Снимка: Радио Шумен

Процедурата за отсечката на магистрала "Хемус" от Ябланица до разклона Плевен-Ловеч след всички обжалвания трябва да приключи в края на годината и да бъдат избрани изпълнители. Това съобщи регионалният министър Лиляна Павлова, като уточни, че става въпрос за две отсечки по 30 километра. На 1-ви септември започват ремонтите на магистрала "Хемус" в участъка Шумен-Варна.

При посещението си във Варна министър Павлова съобщи още, че в страната има 1150 сгради, които имат договори за саниране. В морския град сградите са 25, а в областта - 51.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Новият участък от автомагистрала "Хемус" край Шумен ще бъде готов до началото на август

Новостроящият се участък от автомагистрала Хемус край Шумен ще бъде готов до началото на август. Това е установено при инспекция на дейностите, което направиха този следобед министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова,..

публикувано на 23.07.15 в 16:01

Започва ремонт на магистрала "Хемус" в участъка Шумен - Варна

На 1 септември започват ремонтите на магистрала "Хемус" в участъка Шумен - Варна - това съобщи във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която инспектира ремонта на пътя за квартал „Виница”. Тя коментира, че..

публикувано на 24.07.15 в 16:23

Санирането в България върви с голямо забавяне, твърдят от "БСП - Лява България"

  Идеята на правителството за мащабно саниране на панелните жилища у нас върви с голямо забавяне и гражданите срещат трудности с казуси,които в крайна сметка ще доведат до доплащане за тяхна сметка-това заявиха във Варна депутатите от коалиция..

публикувано на 12.07.15 в 15:28

Повече от 1000 сгради са одобрени за саниране досега

Над 1000 сключени договори и одобрени сгради за финансиране има до този момент по националната програма за саниране. Почти 1300 са тези, които са подали документи за одобрение на финансирането, а сдруженията в цялата страна са над 2000. Това съобщи..

публикувано на 03.07.15 в 14:51

Получаваме 150 милиона евро от Банката за развитие към Съвета на Европа за саниране

По програмата за саниране на жилищни сгради Българската банка за развитие ще получи 150 милиона евро от Банката за развитие към Съвета на Европа. Това е първа стъпка към осигуряване на нисколихвени кредити, за които държавата поема гаранция. По националната..

публикувано на 02.07.15 в 19:59