Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Армия и доброволци борят огъня в Рила", пише на първа страница "Преса". 15 румънци, гости на Рилския манастир, са се присъединили като доброволци в гасенето на огъня. Теренът е труднодостъпен, но разрастването на пожара е спряно.
"Въжета потопиха хеликоптер", трима се спасиха по чудо в морето край Царево е водещата тема на "Стандарт". Всичко това става пред погледа на плажуващите. 61-годишният пилот Венцислав Тотев возел двама софиянци в атракционно-туристически полет, машината летяла ниско и, според основната версияр въжета от друг атракцион объркали пилота.
Журналистите от "Преса" са научили, че Министерството на отбраната е възложило на "Алфа рисърч" да проучи общественото мнение срещу 12 хиляди лева. Заявката е направена през юни. Не е ясно защо е поръчано това изследване, защото месец по-късно ведомственият вестник публикува изследване на Института за перспективни изследвания на отбраната. Освен това, всяка година държавният Център за изучаване на общественото мнение проучва общественото мнение и изследва рейтинга на държавните институции.
Доматите са поевтинели с 30 процента за една севмица на борсите за търговия на едро, пише "Новинар". Цената на дините също е намаляла до 37 стотинки за килограм. Значително са поветинели също морковите и зеленият пипер.
"Жегата праща деца в кома", столичната Бърза помощ прегряла от колабирали хора, пише "Телеграф". 
Сряда ще е най-топлият ден за годината с очаквани над 41 градуса, информира от първа страница "24 часа". Изданието се позовава на синоптика Симеон Матев, който прогнозира, че дори и по морето ще е нетипично горещо, жегите ще се задържат и през първата седмица на август. "Жега от Сахара още десет дни", 42 градуса в сряда, но няма да са рекордни, пише на първа страница "Новинар". И този вестник цитира прогнозата на синоптика Симеон Матев, като припомня рекорда от 45 градуса и 2 десети от средата на миналия век в град Садово.
"Телеграф" информира, че на битака в София се продават тъпани от протеста срещу Орешарски през лятото на 2013 година. По тъпаните все още стои лепенка с надписа "оставка", цената е 50 лева за бройка. 
"Успях да разбия мита, че монарсите не са демократи" е озаглавено интервюто с бившия премиер Симеон Сакскобургготски в "24 часа". Вестникът отпечатва интервюто на бившия престолонаследник за телевизия Си Ен Ен, в което Сакскобургготски заявява, че в смъртта на баща му цар Борис Трети има нещо повече от един инфаркт и иска да разбере истината.
"Стандарт" съобщава, че Димитър Бербатов ще сключи договор с турски отбор, защото иска дъщерите му да учат в София. Голямата му дъщеря ще е в първи клас догодина, уточнява вестникът.  Резервните варианти били Гърция или отново Великобритания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!