Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Полицаите с лепенки и номер на униформите". С това заглавие на челната си страница "Труд" съобщава за готвените от МВР промени в личните знаци на служителите на реда. Научаваме още, че проектът, който в момента е пуснат за обсъждане на сайта на вътрешното ведомство предвижда полицаите да имат и нови значки.
"Труд" съобщава и за инцидент, който е претърпяло семейство от Пловдив с гардове от Националната служба за охрана. Случаят се е разиграл на магистрала "Тракия", в района на Стара Загора, където според потърпевшите, пътуващите в автомобил на службата са показали автомат на пътуваща до тях кола, заради това, че е намалила скоростта на кортеж без да иска. 
В едно от уводните си заглавия вестник "Преса" съобщава, че има глад за кадри с високи заплати. До един, два месеца фирми от технологичния сектор и аутсорсинга имат готовност да наемат 10 хиляди души, отбелязва изданието.
Вестник "Сега" съобщава, че Министерският съвет пак ще променя бонусите на чиновниците. Разходите за заплати на държавната администрация се увеличават, уточнява публикацията. 
 Днешните вестници отделят място и за темата "местни избори".  "Дума" извежда, че кандидат-кметовете на БСП са нови и млади. За ярка политическа кампания призова лидерът на партията Михаил Миков, пише вестникът.  "Стандарт" информира: "4 700 на кастинг за общинари от ГЕРБ" и уточнява, че в листите за челни позиции ще има квоти за младежи, юристи и икономисти.
Вестникът акцентира на казаното от премиера Бойко Борисов, че България ще завърши годината с над 94 % усвояемост на европари. "Стандарт" цитира и заявеното от министър-председателя , че над 2 милиарда лева са приходите от осуетена контрабанда от началото на годината у нас. 
"Стандарт" публикува и интервю с директора на агенцията по храните д-р Дамян Илиев, който казва: "Справихме се с антракса,хората да са спокойни".
В интервю за "Труд" здравният министър Петър Москов обявява, че ще бъде осигурено безплатно лекарство за всяко заболяване във всяка аптека.
"Монитор" съобщава, че пребитият лекар в болницата в Курило е починал в събота в "Пирогов". Изданието цитира казаното от здравния министър Петър Москов пред Би Ти Ви, че починалият медик е бил пациент от дълго време на лечебното заведение. В съзвучие с тази новина, вестникът публикува репортаж за живота на 36- годишна онкоболна жена, която според изданието няма пари за лечение и хляб.  
На челно място "24 часа" публикува информацията за кончината на известния български оператор Григор Кумитски, който се удави, за да спаси жена в мъртво вълнение.
Във водещото си заглавие вестник "Преса" съобщава, че кметски зет спечели 7 милиона лева от тотото. Младото семейство смята да инвестира във ВЕИ централа, пише "Преса" и допълва, че сред другите планове на тотокъсметлиите в близко време влиза и пътуване до Куба и Мексико.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!