Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кърджали деветата регионална радиостанция на БНР ще излъчва на два езика

Деветата регионална радиостанция на Българското национално радио в Кърджали ще излъчва на два езика и в нея ще работят само местни журналисти. Договор беше подписан между генералния директор на БНР Радослав Янкулов и кмета на Кърджали Хасан Азис. Решението на СЕМ за получаване на лицензия за радио Кърджали предстои. 

Студиото и редакционните стаи са в помещения, предоставени безвъзмездно от Общината за 10 години.  С подписания днес договор започва същинската работа за изграждане на новата регионална радиостанция.

В началото се предвижда тя да излъчва общо 9 часа програма - 6 часа на български език - новини, блокови предавания, музика, и 3 часа - на турски език, подготвени от турската редакция на Националното радио. Екипът на медията ще е 6 -7 души - журналисти и технически персонал. 

Радио "Кърджали" стартира официално на 1 януари, но реално ще заработи още на 1 декември - това ще бъде пробен период за екипа и техниката.

За да покаже силата на радиото, генералният директор на БНР  подари на кмета на Кърджали радио с външен вид от началото на миналия век, но с всички съвременни екстри - с дистанционно, CD- плеър и стерео тон колони.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!