Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Русия предлага създаването на нова международна коалиция за борба с джихадистите от "Ислямска държава", пише Комерсант. Вестникът отразява вчерашните преговори в Катар между руския външен министър Сергей Лавров, държавния секретар на САЩ Джон Кери и техни колеги от страните край Персийския залив. На срещата Лавров разкри подробности от плана за обезвреждане на ислямистите - формиране на широка коалиция с участието на сирийската и на иракската армия, на кюрдите и на страните от региона, се посочва в публикацията.

Арабските държави от Персийския залив дадоха предпазлива подкрепа за ядреното споразумение с Иран, като по този начин американското правителство получи важен дипломатически аргумент в усилията да спечели одобрението на Конгреса за сделката, пише британският в. Файненшъл таймс. Подкрепата на страните от Съвета за сътрудничество в Залива оставя Израел в позицията на единствената държава в Близкия изток, която категорично се противопоставя на споразумението, което предвижда облекчаване на санкциите срещу Иран в замяна на ограничаване на ядрената му програма, отбелязва Вашингтон пост.

На Острова разследват за педофилия бившия премиер Едуард Хийт. Таймс отбелязва, че полицията търси доказателства, след като свидетел твърди, че е бил насилван като дете от Хийт, който заема премиерския пост във Великобритания между 1970 и 1974 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!