Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма пропадане в участъка от АМ "Струма" от Сандански до Кулата

Снимка: БГНЕС

Няма пропадане в участъка от автомагистрала "Струма" от Сандански до Кулата. Това констатира председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, който инспектира повторно пътя.

Спешното инспектиране на 15-километровото трасе, с участието на журналисти, бе провокирано от информация, придружена със снимков материал, на който се виждаше напукване на асфалтовата настилка.

Тази лъжа и манипулация през вчерашния ден, първо, обижда хората, които работят по трасето, и второ – губи излишна енергия и у вас, и у нас, по простата причина, че в момента например ние трябва да се занимаваме с лот 2, където има също достатъчно работа, само и само да покажем, че магистралата не е пропаднала никъде, каза председателят на УС на АПИ. 

Въпреки заключението шефът на Пътната агенция допълни, че е възможно да се появят леки пукнатини от натоварения през лятото трафик към и от Гърция, но това не е опасно. Инж. Лазаров отново припомни, че лот 4 на магистрала Струма не е завършен и строителството ще продължи паралелно, като обеща крайният срок – 11 септември, да бъде спазен, а вероятно и съкратен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!