Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на отбраната поздрави служителите от Военноморските сили по повод празника им

Снимка: БГНЕС

На тържествено събрание-концерт във Фестивалния и конгресен център във Варна, министърът на отбраната Николай Ненчев поздрави офицерите, старшините, матросите и цивилните служители от Военноморските сили по повод празника им. Пред БНР Николай Ненчев изтъкна:

Изключително високо ценя усилията, които полагат Военноморските сили. Вие бяхте свидетели, че проведохме едно изключително успешно учение "Бриз 2015", което беше и изключително знаково за нас. Тук съм, за да отдам почест към тези момчета и момичета, които имат изключителни заслуги за флота. Вие сами разбирате, 136 години не е никак малко, това си е история. Спомням си девиза на откривателите на двете Америки в този ден, а той е, че "трябва да плуваш, а не да живееш". Днес бих искал да отправя един поздрав към тях и да им кажа: "Трябва да плувате, за да живеете по-добре, да живеем всички по-добре и по-сигурно в Европа!". Това е моето послание към тях.

Утре на Морската гара във Варна 31 курсанти от Висшето военноморско училище ще получат на тържествена церемония дипломите си и пагоните си на лейтенанти от ВМС. Първенец на випуска от курсантите е мичман Нико Куков с общ успех "Отличен - 5.74".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!