Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавата няма да получи дивидент от печалбата на БЕХ за 2014 г.

Български енергиен холдинг

Държавата няма да вземе дивидент от печалбата на Българския енергиен холдинг за миналата година. Това става ясно от съобщение на Министерството на енергетиката.

Съгласно Закона за счетоводството холдингът следва да отчисли дивидент в размер на 60 на сто от нетната му печалба на консолидирано ниво за миналата година. От финансовия отчет на холдинга обаче става ясно, че за миналата година БЕХ е отчел загуба в размер на близо 275 хиляди лева. По тази причина дружеството не следва да отчислява дивидент в полза на държавата, посочват от Министерството на енергетиката.

Оттам коментираха за "Хоризонт", че решението дивидентът на БЕХ да остане в дружеството не е нарушение на закона и няма да ощети държавата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Световната банка ще консултира БЕХ с цел преминаване към пълна либерализация на пазара на електроенергия до края на годината

Световната банка ще консултира Българския енергиен холдинг с цел преминаване към пълна либерализация на пазара на електроенергия до края на годината, става ясно от прессъобщение на Министерството на енергетиката.  По-късно днес, в присъствието на..

публикувано на 07.08.15 в 10:43

БЕХ обмисля заем за 1 млрд. лева, за да плати задължения към американските топлоцентрали от "Марица изток"

Българският държавен енергиен холдинг (БЕХ) обмисля да вземе синдикиран заем (кредит с голям размер, отпускан съвместно от няколко банки) за около 1 млрд. лева, за да погаси забавени плащания към двете американски топлоцентрали в страната, заяви за агенция..

публикувано на 26.05.15 в 14:28

ЕК предупреди БЕХ за нарушаване на правилата на конкуренцията

Европейската комисия (ЕК) придвижи напред разследването срещу Българския енергиен холдинг (БЕХ) за злоупотреба с господстващо положение на националния пазар на газ. На холдинга и дъщерните му дружества, които също са обект на разследването, днес са..

обновено на 23.03.15 в 15:19
Български енергиен холдинг

БЕХ е разпоредил намаляване на заплатите в "Южен поток България"

Ръководството на Българския енергиен холдинг е възложило на изпълнителния директор на "Южен поток България" от наша страна Димитър Гогов да разработи предложение за коригиране на заплатите на служителите в дружеството до изравняването им с осреднения..

публикувано на 30.01.15 в 21:01