Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп разпространи предложение за справяне с нелегалните имигранти в Съединените щати

Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС
Кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп разпространи предложение за справяне с недокументираните имигранти в Съединените щати. Той предлага отмяна на политиката на президента Барак Обама по този въпрос и се обявява за защитавани от републиканците идеи като в същото време включва и крайнодесни мерки.
В разпространения план се настоява отново Мексико да плати за изграждането на стена по границата – стъпка, приемана от Мексико за „безотговорна“. Донълд Тръмп иска още да утрои броя на граничната полиция, както и да не се дава право на гражданство на деца на недокументирани имигранти, които са родени в страната – право, гарантирано с 14-ата поправка в Конституцията.
По-рано, в телевизионно интервю за Ен Би Си, водещият републикански кандидат представи по-подробно своите гледни точки по различни теми, сред които и такива от международната политика.
Той заяви, че би използвал сухопътни войски в борбата срещу "Ислямска държава" и посочи, че ключов ход е освобождаването на нефтените рафинерии, които сега са под контрола на екстремисти. Тръмп говори негативно за споразумението с Иран. Според него то би довело до „ядрен холокост“, но за разлика от останалите републиканци Доналд Тръмп не се обяви за неговото разтрогване.
До конкретиката на Тръмп се стигна след като той беше критикуван от опонентите си и медиите за липсата на специфика в риториката му. Представители на неговия изборния щаб са съобщили, че в близко бъдеще ще бъдат разпространени и други конкретни предложения. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!