Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама нелегални имигранти са открити край Провадия

Снимка: Радио Шумен

Двама нелегални имигранти са били открити при проверка на камион от инспектори на ДАИ край община Провадия, Варненска област. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

Камионът е пресякъл границата с Турция, след което двамата имигранти са успели да се качат на него, без шофьорът да ги забележи. Мъжете са афганистанци и говорят пущунски, което е наложило разпитите да се проведат с преводач.

Тази нощ имигрантите ще бъдат в Първо районно полицейско управление. Утре се очаква да бъдат настанени в бежански център.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

даи

Нелегалните имигранти, открити край Варна, са афганистанци

Двама нелегални имигранти  са били открити при  проверка на камион от инспектори на ДАИ край община Провадия, Варненска област-съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна .Мъжете са афганистанци и говорят пущун, което е наложило разпитите да се..

публикувано на 18.08.15 в 18:41

Имигранти от Сирия бяха задържани за нарушаване на реда в Македония

В Македония задържаха трима имигранти от Сирия заради нарушаване на обществения ред. Местни медии поясняват, че инцидентът е станал на граничния пункт "Богородица". Там група бежанци започнали да хвърлят камъни и бутилки по полицаите в района, които са..

публикувано на 17.08.15 в 20:18

ЕК призова Турция да контролира потока от мигранти към страните от ЕС

Европейската комисия е призовала Турция да контролира потока от мигранти към страните от ЕС. Европейският комисар по миграцията Димитрис Аврамопулос ще посети Турция за разговори по този проблем. Еврокомисия възнамерява да засили сътрудничеството с..

публикувано на 15.08.15 в 16:12