Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Репортер и оператор са застреляни в САЩ по време на живо включване

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама американски телевизионни журналисти бяха застреляни във Вирджиния по време на живо включване. По последни информации полицията разполага с описание на заподозрения стрелец и е по петите му.
Алисън Паркър и Адам Уорд   репортер и оператор от Си Би Ес, които са предавали по време на репортаж са били убити в 6:45 тази сутрин местно време (13:45 българско) в Монета, Вирджиния – на около 350 километра югозападно от столицата Вашингтон. 

Медии, гледали видеото от смразяващия инцидент, посочват, че на клипа може да се види как Паркър провежда интервю в близост до Бирджуотър Плаза в Монета, когато се чуват изстрели. Камерата пада на земята и следват писъци. Веднага след това картината преминава към студиото и водещият видимо шокиран не може да осъзнае какво е станало.
Училищата в региона са затворени. Стрелецът е успял да избяга.
Мениджърът на станцията Джефри Маркс е потвърдил смъртта на своите колеги . Той заяви, че всички са в шок от случилото се:
Пращаш хора във военни зони, в опасни ситуации, в бунтове и се притесняваш, че може да пострадат. Но когато изпратиш някого да направи репортаж за туризма, как може да очакваш нещо подобно да се случи?! Всички думи, които журналистите използват в такива случаи - безмислено, разтърсващо - важат с пълна сила.

Интервюираната по време на стрелбата жена – Вики Гарднър – директор на регионалната търговска камара в Смит Маунтин Лейк е била ранена и откарана в спешното отделение.
Стрелецът, който отчасти може да се види на видеото успява да избяга. Губернаторът на щата Тери Маколиф коментира, че заподозреният има вероятност да е недоволен служител на станцията.

Смята се, че нападателят е стрелял около 8 пъти с полуавтоматично оръжие. ФБР се е включило към разследването на случая.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!