Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар гори над гоцеделчевското село Тешово

Снимка: БГНЕС

Oгнеборци гасят пожар, възникнал в района на Папаз чаир над гоцеделчевското село Тешово. Огънят е обхванал територия от 10 декара с предимно сухи треви, храсти и  саморасли широколистни дървета. В гасенето участват 30 служители и три специализирани автомобила на Югозападното горско предприятие, както и два екипа на служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Пожарът е локализиран, няма опасност за населението на близкото село, каза инж. Дамян Дамянов, директор на  държавното предприятие. През нощта дежурни екипи от горски служители  ще останат за наблюдение в района.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Овладян е пожарът край кочериновското село Фролош

Директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов съобщи, че огнената стихия е засегнала 400 декара, основно сухи треви и храсти, както и самозалесили се земеделски земи. Около 100 декара е унищожената иглолистна гора на територията..

публикувано на 29.08.15 в 19:36

Пожар избухна на гръцкия остров Лесбос

Голям горски пожар бушува на гръцкия остров Лесбос, съобщи турската агенция Доган. Огънят е възникнал сутринта в гориста местност и заради силния вятър бързо се е разраснал. Той се е доближил опасно до населен район, заради което местни жители са били..

публикувано на 30.08.15 в 18:42

Пожар подпали покрив и тавански помещения в Силистра

120 квадратни метра покривна конструкция и имущество в 4 тавански помещения са изгорели при пожар в жилищна кооперация в Силистра. Инцидентът е станал вчера около 14 часа. Огнеборци от силистренската противопожарна служба са загасили пожара,..

публикувано на 31.08.15 в 11:01

30 служители на ЮЗДП участват в овладяването на пожар край село Фролош

30 служители на Югозападното държавно предприятие участват в гасенето на горски пожар, възникнал в ранните следобедни часове днес край село Фролош, община Кочериново, на територията на “Държавно горско стопанство Рилски манастир”. На място са и..

публикувано на 29.08.15 в 17:37

Пожар изпепели над 4000 бали със слама в ломското село Сливата

Над 4000 бали със слама са унищожени от пожар, възникнал в биволарник в ломското село Сливата , информират от ОД на МВР- Монтана. Сигналът в Районото полицейско управление е подаден от жителка на селото около 02,00 ч. тази нощ. Тя е съобщила, че..

публикувано на 26.08.15 в 11:30