Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хилъри Клинтън критикува Донълд Тръмп

Снимка: БГНЕС

Американският кандидат-президент Хилъри Клинтън изрази съжаление, че е използвала личен сървър за елекронната си поща по време на мандата си като държавен секретар.

В интервю за телевизия Ен Би Си Клинтън коментира и поведението на Доналд Тръмп - един от опонентите й в кампанията за Белия Дом.

В изминалите няколко месеца бившият държавен секретар избягваше да говори за избора си да използва личен сървър, докато беше топ дипломат. Продължаващото разследване по случая доведе до спад в подкрепата към нея и повдигна въпроси за това, дали може да й се има доверие и относно действията й като ръководител. За Ен Би Си Клинтън така и не посочи причините да не използва правителствен съврър за работата си, но уточни, че това не е попречило да си върши съвестно задълженията:

В крайна сметка аз съжалявам, че случаят доведе до объркване сред хората и повдигна много въпроси, но на всички тези въпроси има отговори и аз ще продължа да давам отговори.

В интервюто кандидат-президентът използва и възможността да предупреди Донълд Тръмп, че обидното му поведение има своите последствия и допълни, че президентът на Съединените Щати трябва да внимава какво говори.

Клинтън се изказа и за евентуалната кандидатура на вицепрезидента Джо Байдън, когото тя описа като свой приятел:

Мисля, че всеки трябва да му даде време и подходи с уважение, което той заслужава, за да направи един много труден избор за себе си и своето семейство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!