Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В кампания в София и Пловдив

В 6 родилни дома дават брошури "Как да отгледаме щастливо дете"

Снимка: obichano.detebg.org
Редица изследвания доказват ролята на ранното детско развитие в бъдещото възприемане на света и реализиране на нас, хората. Все още обаче в България владее стереотипът, че най-малките деца не изискват толкова много грижа, щом не могат да общуват с изразните средства на възрастните. За да променят тази нагласа, фондация „За нашите деца“ стартират кампанията „Щастливото детство създава щастливи истории“, с която да повишат обществената осведоменост към проблемите на децата до 3-години. Инициативата е част от програмата за ранна интервенция на фондацията, която предоставя подкрепа на родители на деца със специални нужди в най-ранна възраст.

Как да отгледаме щастливо дете? Това е заглавието на брошурите, които ще бъдат раздадени в 6 от най-големите родилни домове в София и Пловдив, и в които се посочат 10-те най-чести митове при отглеждането на малкото дете.

Кампанията цели да промени схващането, че родителите трябва да се справят сами с проблемите, които поднася ранното детско развитие.

Специално за кампанията „Щастливото детство създава щастливи истории“ е разработена и онлайн платформата obichano.detebg.org, на която всеки може да намери повече информация по темата за ранното детско развитие.

Чуйте повече по темата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!