Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проекти за 111 000 000 лева е осъществила през последните четири години община Сливен

Снимка: община Сливен

Община Сливен е осъществила проекти за 111 000 000 лева през последните четири години. Общината има и програма за еврофинансиране по новата програма „Региони в растеж“. Общината представи осъществените си проекти пред кметове от Регионалната асоциация на общините "Тракия", за най-важните от които поясни Румен Стоилов,  заместник-кмет по европейските проекти на община Сливен:

Проект "Социално включване" е финансиран от Световната банка -  изградихме нова детска градина и общностен център;  проект "Деинституционализация на деца в риск" -  изградихме три центъра за настаняване от семеен тип и проект за полагане на мерки за енергийна ефективност в две училища и две детски ясли. Също и интегриран проект за благоустрояване на парк "Юнак" и такъв за развитие на природни културно-исторически атракции и туристическа инфраструктура в Сливен. Това е крепостта "Туида"  с бюджет 5 035 000 лева.

Другият много важен за Сливен проект – "Зелени достъпни активни пешеходни зони", с които променихме на практика облика на централната градска част на града, допълни Стоилов.

Подменихме 20 километра водопроводна мрежа, реабилитирахме канализация от 18 километра и изградихме нова 10 километра. Приключили сме строителните работи към настоящия момент и очакваме Държавна приемателна комисия, обясни още заместник-кметът по европейските проекти на община Сливен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!