Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МО праща още военнослужещи на границата ни с Турция заради бежанците

660 бежанци са се опитали да влязат снощи на българска територия

Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната (МО) има готовност да разположи до 1000 военнослужещи по българо-турската граница при нужда. Това съобщи министър Николай Ненчев.

Допълнителни сили в помощ на "Гранична полиция" се очаква да бъдат изпратени още днес:

Днес вероятно ще изпратим повече от 50 човека допълнително. Имаме готовност те да нараснат до 160 още в рамките на деня. От няколко дни има промяна на обстановката и най-странното е, че тази бежанска вълна никога не може да се предвиди точно в каква посока ще тръгне, тъй като ние не знаем предварително къде ще се струпат тези маси от хора и ако съответната страна реши да затвори границата, те се насочват към друга граница, естествено. Така че имаме готовност. Ние от няколко дни работим изключително активно с ръководството на МВР и техните служители, ще окажем съдействие на гранична полиция. Имаме възможност до 1000 човека да отреагираме във всеки един момент, посочи министърът.

660 бежанци са се опитали да влязат снощи на българска територия, съобщиха от МВР. 34 са задържаните на българска територия снощи в близост до границата. За справка от МВР обявиха, че през предните дни средната бройка на бежанците, които са се опитвали да влязат на българска територия, е била между 150 и 200 човека.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

1700 бежанци в Турция са решили да преминат през границата към България

1700 души са бежанците в Турция, които са твърдо решени да преминат през границата към България, като главната им цел е Германия. Това каза в предаването "Преди всички"на "Хоризонт" главният редактор на българското издание на вестник "Заман България"..

публикувано на 17.09.15 в 09:51