Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 жандармеристи подсилват охраната на българо-турската граница

Снимка: Дора Атанасова

300 мигранти са се опитали да влязат в България през последното денонощие, но са били върнати на турска територия, обяви директорът на "Гранична полиция" Антонио Ангелов, който инспектира граничния пункт "Капитан Андреево". 21 са задържаните, които след преминаване на съответните процедури, ще бъдат настанени в бежански център. Ангелов обясни, че 150 служители охраняват българо-турската граница, а към тях се присъединяват и 20 жандармеристи, които ще патрулират по главния път Е-80 към Турция.

Командированите допълнително жандармеристи и полицаи на българо-турската граница са, за да се осъществи превенция на миграционния натиск, обясни директорът на Главна дирекция "Гранична полиция"Антонио Ангелов:

Това не е продиктувано, искам да успокоя и гражданите, и колегите. Нямаме някакво нарастване на напрежението от страна на турската страна, но си взимаме превантивните мерки, така че да не ни изненадат по някакъв начин. Имаме уверението на турските колеги, че абсолютно владеят положението, но този план е по-скоро превантивен. Искаме да си уплътним още повече границата в това направление.

През последната седмица миграционният поток е намалял с 50%.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!