Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха секретаря на Община Петрич Туфчо Сандъкчиев

Община Петрич
Снимка: Община Петрич

Секретарят на Община Петрич Туфчо Сандъкчиев е задържан за 72 часа. Повдигнати са му обвинения за престъпление против политическите права на гражданите.

Разследването се води от Районна прокуратура Петрич, а официална информация дадоха от Върховна касационна прокуратура. В хода на разследването са събрани доказателства, че на 11 септември в сградата на общината Сандъкчиев е извикал в кабинета си служител на общинската администрация и му е отправил заплаха, че ще го уволни, тъй като симпатизира на друг кандидат за общински кмет, а не на сегашния. Това според обвинението е категорично нарушение на Мл. 38 от Конституцията, в който се казва „Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения“. Друг общински служител също се е оплакал за оказан му натиск от секретаря на общината и е дал показания за това.

В момента се разпитват свидетели, назначени са експертизи. Предстои днес Районната прокуратура в Петрич да внесе искане до съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „ задържане под стража“.

Секретарят на Община Петрич Туфчо Сандъкчиев има друго доказано престъпление - издаване на документ с невярно съдържание, за което е получил ефективна присъда „ лишаване от свобода“ за срок от шест месеца, влязла в сила на 24 февруари.2012 година, чието изпълнение е било отложено за срок от три години .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!