Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френски депутати ще се срещат с Башар Асад

Башар Асад
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Група френски депутати, привърженици на диалога със сирийския режим, днес ще бъдат приети от президента на Сирия Башар Асад.
Решаването на кризата в Сирия минава през диалога със сирийския президент - настоява френският депутат християндемократ Жан-Франсоа Поасон (цитиран от изданието "Льо поан") при пристигането си в Дамаск за среща със сирийския държавен глава Башар Асад. Поасон е придружаван от двама десни френски парламентаристи. Сирийците, а не чуждите държави трябва да решават кой да управлява Сирия, твърди той и добавя, че руската намеса в конфликта има "стабилизиращ ефект".
Това не е първата среща на депутата със сирийския президент. През март посещението на четирима парламентаристи в Сирия предизвика сериозна полемика във Франция.
Макар и независимо, това депутатско посещение съвпада с двудневната визита в Москва на бившия президент и лидер на Републиканците Никола Саркози. Неговата предстояща среща с руския президент Владимир Путин, посветена на Сирия, предизвиква резерви и подозрения сред управляващото мнозинство на фона на влошените отношения между Кремъл и Елисейския дворец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!