Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Росица Кирова: "Видин заслужава да се бориш. Видин е жив!"

Росица Кирова гостува в "Посоките на делника" на Радио ВИДИН
Снимка: Светослав Цветанов

След балотажа за избор на кмет във Видин Росица Кирова, кандидатът на местна коалиция "Единни за промяна" гостува в "Посоките на делника" с разбор на резултата от вота. Победена от, по думите й, "структурите на структурите", Кирова коментира, че не е доволна от резултата, но благодари на десетте хиляди видинчани, подкрепили я и на втория тур.

"Заслужава си всяка една секунда от това, което правихме в името на "Единни за промяна". Няма да говоря за морал, защото видинчани ще видят морала в следващите 4 години, ако са публични заседанията на Общинския съвет, ако има публична наредба за разходите на Общинския съвет... Изборният резултат е такъв, какъвто е, видинчани избраха. Желая кураж на всички. Не зная какво ще се случва в следващия Общински съвет и какво ще е поведението ни там, защото всичко е непредвидимо, и особено в такава конфигурация. Виждам един Общински съвет, който има доста сериозни общи интереси помежду си. В новия му състав не виждам многообразие- нали ГЕРБ е в коалиционно споразумение с почти всички. Трудно ще е на общинските съветници, които искат да запазят лицето и достойнството си. Видин заслужава да се бориш, да се опитваш. Видин е жив! Направихме това, което можахме, не ни стигнаха силите за повече. Надявам се да успеем да защитим интересите на хората в този Общински съвет"
- каза Росица Кирова.

 Още от коментара й за Радио ВИДИН може да чуете в звуковия файл.
Вижте още

ИПБ: Институциите са абдикирали от пътната безопасност

Най-голямата заплаха за живота и здравето на българските граждани от началото на тази година е пътнотранспортният травматизъм , посочва анализ на Института за пътна безопасност .  Според данните през първите 7 месеца в резултат на катастрофи са загинали 288 души , което прави средно 1,4 починали на ден . Тежко ранените са 4472 души , което..

публикувано на 11.08.22 в 10:10

Красимир Георгиев, АКАБ: "Пътна полиция" трябва да се разпусне и реформира по нов модел

За политическа и експертна неспособност за противопоставяне на рисковете и заплахите от настъпването на тежки пътнотранспортни произшествия предупреждават експертите. Политическите противопоставяния в държавната администрация са превърнали безопасността на движението в досадно служебно задължение, посочват в свое становище от Института за пътна..

публикувано на 11.08.22 в 10:10

Застрашена ли е дейността на строителните фирми?

Над 1000 строителни фирми се очаква да спрат дейността си до края на годината- това каза за БНР Валентин Николов, изпълнителен директор на Камарата на строителите в България. Той посочи, че общият обем на строителната продукция за четвъртото тримесечие на миналата година и за първото тримесечие на тази година, отнесен към съответния предишен..

публикувано на 10.08.22 в 11:13

Повече българска история, упражнения и обяснения в клас искат родители и ученици

Много висок стил на изказа в учебниците, материал, който не е съобразен с възрастта на децата, необходимост от повече примери и обяснения, вместо твърде много информация, както и необходимост от повече време за упражнения. Това са основните проблеми, които изпъкват в отговорите на родители и деца във връзка с учебния материал. Като най-труден предмет..

публикувано на 09.08.22 в 13:53

Проф. Венелин Терзиев: Има ли стратегия българското образование?

"В последните месеци у нас очевидно се натрупват и ескалират последователно проблемни теми във всяка една област – образование, икономика, култура. Неслучайно поставяме образованието на първо място – защото всъщност именно образованието се явява фундамент не само за личностното развитие. То е фундаментът, върху който се гради и развива всяка..

публикувано на 09.08.22 в 11:23

Връща ли се интересът към учителската професия?

Да си учител днес е предизвикателство и същевременно огромна отговорност. Учителите учат всеки ден, за да предадат най- доброто на своите ученици. Те трябва да следят постоянно излизащите нови технологии, за да могат да ги прилагат в обучението. След увеличенията на заплатите в сферата на образованието през последните години и сътресенията на пазара..

публикувано на 08.08.22 в 12:17

Търнава - едно живо село

Гостуваме на село Търнава, най-голямото село в община Бяла Слатина - с красив и озеленен център, с възстановена църква,  с художествена сцена на открито.  Предполага се, че селото е основано от славяните още през 7 век. Името му е славянско, произлязло от думите "трън" и "тръни".  В Търнава живеят над 1800 души. Има училище, детска градина, деца,..

публикувано на 05.08.22 в 13:30