Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Росица Кирова: "Видин заслужава да се бориш. Видин е жив!"

Росица Кирова гостува в "Посоките на делника" на Радио ВИДИН
Снимка: Светослав Цветанов

След балотажа за избор на кмет във Видин Росица Кирова, кандидатът на местна коалиция "Единни за промяна" гостува в "Посоките на делника" с разбор на резултата от вота. Победена от, по думите й, "структурите на структурите", Кирова коментира, че не е доволна от резултата, но благодари на десетте хиляди видинчани, подкрепили я и на втория тур.

"Заслужава си всяка една секунда от това, което правихме в името на "Единни за промяна". Няма да говоря за морал, защото видинчани ще видят морала в следващите 4 години, ако са публични заседанията на Общинския съвет, ако има публична наредба за разходите на Общинския съвет... Изборният резултат е такъв, какъвто е, видинчани избраха. Желая кураж на всички. Не зная какво ще се случва в следващия Общински съвет и какво ще е поведението ни там, защото всичко е непредвидимо, и особено в такава конфигурация. Виждам един Общински съвет, който има доста сериозни общи интереси помежду си. В новия му състав не виждам многообразие- нали ГЕРБ е в коалиционно споразумение с почти всички. Трудно ще е на общинските съветници, които искат да запазят лицето и достойнството си. Видин заслужава да се бориш, да се опитваш. Видин е жив! Направихме това, което можахме, не ни стигнаха силите за повече. Надявам се да успеем да защитим интересите на хората в този Общински съвет"
- каза Росица Кирова.

 Още от коментара й за Радио ВИДИН може да чуете в звуковия файл.
Вижте още
Проф. Тодор Галунов

Проф. Тодор Галунов: Очаква ни много пъстра и разнообразна предизборна кампания

Изборният процес е сблъсък на идеи и послания на кандидати с различни управленски визии, но той е и технология. Защото макар посланията да са важни, не по-малко важно е и как се осъществя пряката демокрация като процес. Остава по-малко от месец до изборите, в които в 265 общини в България ще се избира нова местна власт. Интересът към кметския..

публикувано на 02.10.23 в 12:45

Опасен завой в Дъбова махала безпокои местните хора

Дъбова махала се намира в Дунавската равнина, в община Брусарци.  В близост до селото тече река Лом, река Дунав е на 9 км, на 40 км е Монтана, на 27 км е Лом, София е на 150 км. Дъбова махала се намира на важен кръстопът. Има добре развити шосейни връзки с Лом, Видин, Белоградчик, Монтана, Враца и София , железопътен транспорт и жп спирка на..

публикувано на 29.09.23 в 12:30
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Видин е лакмус за съдбата на България

Ще претърпи ли развитие през следващите години един от най-бедните региони в Европа?  Какво е бъдещето на Видин?  Отговорът на тези въпроси зависи от местните избори, от които ни разделя само месец.  Възможно ли е икономическо развитие и овладяване на обезлюдяването и безработицата?  Нагласите, очакванията и надеждите за мащабна промяна дискутираме..

публикувано на 28.09.23 в 10:00
Румян Русинов

Политологът Румян Русинов: Хората са работодатели на кмета и могат да следят за изпълнението на обещанията

През последните избори у нас наблюдаваме тенденция на драстично намаляваща избирателна активност, която според политолога Румян Русинов ще се пренесе и на местния вот. Причината за това явление е изтъняващата връзка между политическия елит и електората.   "Това е една сигнална лампа за нашите политически елити. Въпросът е дали го разбраха..

публикувано на 27.09.23 в 12:51

Кой ще управлява Видин през следващите 4 години?

Кои са основните кандидати за общински кметове в Северозапада? Какви са нагласите и очакванията от предстоящите местни избори? Очаква ли се интригуваща битка за вота на избирателите?  Битка с неизвестен край се очертава за кметското място във Видин, почти сигурен балотаж и разнороден Общински съвет. Общо 16 политически формации и един..

публикувано на 26.09.23 в 14:16

Автоинструктор: Толерантни сме на пътя в други държави, не и у нас

Какви участници в движението сме и как реагираме, когато някой сгреши? Спират ли шофьорите на пешеходна пътека, къде пресичат пешеходците - където са решили или където е указано, как се влиза и излиза от кръговите кръстовища във Видин, има ли маркировка по улиците, която улеснява движението? Това са въпросите, на които търсим отговор в "Актуално"..

публикувано на 25.09.23 в 12:27

Градешница- селото, където е намерена плочката с най-древна писменост

Днес виртуално ще посетим село Градешница в община Криводол. Селото се намира на 38 км северозападно от Враца. През него тече малка река- приток на Огоста.  Районът около Градешница е богат на археологически находки, които свидетелстват за наличие на човешки общества още в ранната новокаменна епоха- става въпрос за шесто хилядолетие пр.н.е...

публикувано на 22.09.23 в 14:05