Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Росица Кирова: "Видин заслужава да се бориш. Видин е жив!"

Росица Кирова гостува в "Посоките на делника" на Радио ВИДИН
Снимка: Светослав Цветанов

След балотажа за избор на кмет във Видин Росица Кирова, кандидатът на местна коалиция "Единни за промяна" гостува в "Посоките на делника" с разбор на резултата от вота. Победена от, по думите й, "структурите на структурите", Кирова коментира, че не е доволна от резултата, но благодари на десетте хиляди видинчани, подкрепили я и на втория тур.

"Заслужава си всяка една секунда от това, което правихме в името на "Единни за промяна". Няма да говоря за морал, защото видинчани ще видят морала в следващите 4 години, ако са публични заседанията на Общинския съвет, ако има публична наредба за разходите на Общинския съвет... Изборният резултат е такъв, какъвто е, видинчани избраха. Желая кураж на всички. Не зная какво ще се случва в следващия Общински съвет и какво ще е поведението ни там, защото всичко е непредвидимо, и особено в такава конфигурация. Виждам един Общински съвет, който има доста сериозни общи интереси помежду си. В новия му състав не виждам многообразие- нали ГЕРБ е в коалиционно споразумение с почти всички. Трудно ще е на общинските съветници, които искат да запазят лицето и достойнството си. Видин заслужава да се бориш, да се опитваш. Видин е жив! Направихме това, което можахме, не ни стигнаха силите за повече. Надявам се да успеем да защитим интересите на хората в този Общински съвет"
- каза Росица Кирова.

 Още от коментара й за Радио ВИДИН може да чуете в звуковия файл.
Вижте още

Никола Филипов: Служебният кабинет няма правомощия за пенсионна реформа

Социалната политика е прерогатив на редовните правителства, посочи Никола Филипов по повод повишението на пенсиите, предвидено от 1 октомври. "Важна тема, която остана на заден план заради политическите драми. Да се повишат пенсиите звучи добре, прекрасно е. Всяка една партия, която покачва пенсиите, си дава вид, че мисли за възрастните хора...

публикувано на 29.07.21 в 12:50
Стоян Панчев

Стоян Панчев: Пенсионната реформа трябва да е насочена към младите

Държавната пенсионна система в България се намира в състояние на практически фалит. Държавният фонд "Пенсии" не може да бъде спасен. Неговите проблеми са хронични и се коренят в неговата фундаментална структура, посочват икономистите от Експертния клуб за икономика и политика и от Българското либертарианско общество . Πo-виcoĸaта пeнcиoннa..

публикувано на 29.07.21 в 10:30
Георги Вулджев

Георги Вулджев: Пенсионната система е фундаментално нестабилна

Предложеното увеличение е обективно , но пенсионната система е фундаментално нестабилна , каза в "Посоките на делника" икономистът Георги Вулджев. "В дългосрочен план е сериозно натоварване на бюджета и социалните разходи, което е въпросително колко може да си го позволи НОИ с оглед на факта, че дефицитът се увеличи още повече заради..

публикувано на 29.07.21 в 10:20

Достатъчни ли са усилията на Северозапада за развитие на туризма?

Атракциите са тези, които привличат вниманието на туристите и именно те са част от първоначалната мотивация туристът да посети дадена дестинация. Те могат да се категоризират като природни- това са плажове, планини, паркове, изкуствено създадени- сгради, паметници, религиозни сгради, спортни съоръжения и такива за конференции, или културни- музеи,..

публикувано на 28.07.21 в 11:23
Пламен Стефанов

Пламен Стефанов: Политическата власт винаги овладява Прокуратурата

Въпросът за съдебната реформа е политически, не правен, каза в "Посоките на делника" юристът от Видин Пламен Стефанов . "Съдебната реформа е политически, не правен въпрос. В България има действащо законодателство, което с изключение на някои нормативни актове от последните десетина години, е сравнително добро, обслужава добро както гражданско-правната,..

публикувано на 27.07.21 в 10:35
Радан Кънев

Радан Кънев: Правовата държава в България се влошава

Остават предизвикателствата за независимостта на съдебната система в България, се казва в доклада по хоризонталния механизъм за върховенството на закона на Европейската комисия в частта за страната ни. В него се допълва, че все още стои въпросът за липсата на прозрачност за собствеността на медиите, а работната среда и безопасността на..

публикувано на 27.07.21 в 10:30

Адв. Велислав Величков: Главният прокурор е системна грешка в съдебната система

В следващите седмици ще стане ясно каква законодателна програма за съдебна реформа ще предложат в новия парламент партиите, ще постигнат ли консенсус относно въпросите за премахване на политическите и корпоративни влияния във ВСС и пълната безконтролност на главния прокурор, ще имат ли смелост да поставят въпроса за персонална смяна в тези..

публикувано на 27.07.21 в 10:30