Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Хасково ще повдигне обвинения на четирима служители на ДАИ, арестувани за корупция

Предстои прокуратурата в Хасково да повдигне обвинения на четирима служители на Държавната автомобилна администрация, арестувани за корупция. 

Служителите са получавали подкуп между 20 и 50 евро на товарен камион. Те са действали на територията на Харманли и Свиленград. Наблюдаващият окръжен прокурор Павел Жеков уточни, че при претърсването у тях и в служебните им автомобили са открити общо 600 евро. А при обиск в домовете им са намерени значителни суми в левове и евро, както и златни накити:

Явно се касае за някакъв системен проблем в тази служба. Разпитали сме седем шофьори на товарни автомобили. На 16 октомври са разпитани отново пред съдия трима души, отново на товарни автомобили, от които са поискани отново такива суми – т.е. правим си извода, че става въпрос за една системна дейност. Нямаме данни да участват в тая дейност висши служители – т.е. ръководители. Всеки е работил за себе си – това е всъщност нещо, което остава между тях, че те в края на смяната са делили парите, които са "заработили".

Сигналът за корупция е подаден от чужди шофьори, които са били изнудвани да плащат така наречената "такса спокойствие". Не е ясно колко време е действала престъпната схема. Четиримата служители на ДАИ-Хасково ще бъдат уволнени от работа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!