Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служителите на библиотека "Пенчо Славейков" във Варна ще се включат в "Деня на недоволството"

Снимка: архив

Работещите в библиотека "Пенчо Славейков" във Варна ще участват в т.нар. “Ден на недоволството“ утре срещу размера на средствата, заложени за култура в държавния бюджет за догодина. Те заявиха, че не става дума само за заплати, въпреки че от години не са актуализирани, а за това че недофинансирането заплашва опазването на движимото и недвижимото културно наследство. Даниела Канева - завеждащ „Книгозаемане за възрастни“ в библиотеката, посочи:
Много е важно всъщност библиотеките да бъдат тези центрове, в които действително хората могат да работят по своята преквалификация, могат да търсят оня уют и хармония, което всъщност нашето съвремие не предлага на хората. Просто искаме да дадем възможност да се чуе гласа ни за това, че действително се притесняваме за културата и опазването на културното наследство за цялата страна. Наистина това става национален въпрос и затова се безпокоим.

Библиотекарите ще бъдат подкрепени и от служителите от Градската художествена галерия във Варна, музеите и Театрално-музикалния продуцентски център.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!