Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БТА откри първия си регионален пресклуб извън България

Първият регионален пресклуб на БТА извън България беше открит в Босилеград, Западните покрайнини. Пресклуба откри генералният директор на агенцията Максим Минчев, а на откриването присъстваха депутатът от ВМРО Юлиян Ангелов, Юлиян Китипов втори секретар на посолството на България в Белград, жители на Босилеград, гости от България.

Искрено се надявам, че с тази нова българска културно-информационна точка ще имаме възможността да засилим двупосочния обмен на информация от и към Западните покрайнини и България и да направим повече хора съпричастни с това, което се случва тук, подчерта Максим Минчев. Той посочи, че една от целите на пресклуба ще бъде да направи възможно все повече българи да знаят какви са проблемите на нашите сънародници, както и да се търсят възможностите за тяхното решаване.

Ще се опитаме да дадем повече гласност за проблемите, които имат българите в Западните покрайнини, и се надявам, че тези проблеми ще бъдат чути, заяви председателят на сдружение "ГЛАС" Александър Димитров. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!