Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Предупреждението на премиера Бойко Борисов за провеждането на предсрочни парламентарни избори догодина е водеща тема за излизащите днес вестници.

"Избори наесен ако Реформаторският блок излезе" - заглавието в "24 часа".

"Борисов размаха избори 2 в 1", пише "Труд" и уточнява, че лидерът на ГЕРБ ще мисли дали да се бори за президент.

"Стандарт" допълва акцентите по темата с казаното от премиера, че ако реформаторите си тръгнат сега, ще са отговорни за хаоса в страната.

"Труд" и "24 часа" съобщават, че полицията е прибрала 28 непълнолетни при акция в нощните заведения в Казанлък.

"Стандарт" съобщава, че България е започнала подготовката за председателството на Европейския съюз през втората половина на 2018 година. Заедно с планирането на приоритетите, се подготвят и конкурси за избор на мото и за лого на председателството, отбелязва изданието.

"Труд" допълва - 700 евросрещи у нас през 2018 година.

"Стандарт" пише, че дават три милиарда за саниране. Вестникът цитира министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, която уточнява, че средствата са насочени към енергийна ефективност на жилищния и сградния фонд на територията на цялата страна.

"24 часа" цитира управителя на Българската народна банка - Димитър Радев, че лихвите ще падат и догодина. Депозитите бележат тенденция на увеличение през годината и са около 62 милиарда лева, от които 42 милиарда са на домакинствата, казва управителят на Централната банка, в публикацията на "24 часа".

"Труд" съобщава, че лотарията на Националната агенция за приходите, в която хората регистрират касовите си бележки, е достъпна и през смартфон. Изданието уточнява, че от началото на кампанията са регистрирани 3 милиона фискални бона за 41 милиона лева. Играта ще донесе допълнително 19 милиона лева приходи в бюджета.

"Труд" информира още, че общини и министерство планират нова формула за такса смет от 2017 година. В София налогът остава същия, макар че БСП иска намаляване, уточнява публикацията.

Външно пуска електронни паспорти, пише "Труд" и пояснява, че стотици хиляди българи, живеещи зад граница ще бъдат облекчени с издаване и подмяна на документи за самоличност. Въпрос на няколко месеца е пускането на специалната платформа на сайта на министерството.

Вестниците информират подробно за откриването на новия ски сезон в Банско.

Акцент в изданията е и излизането от игра на футболистите на "Литекс" в края на първото полувреме по време на мача срещу "Левски", игран снощи в София. Заради тези действия "Литекс" може да бъде изваден от А футболната група, както предвижда дисциплинарният правилник на футболния съюз, уточняват изданията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!