Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добричлии готвят нов протест срещу винетките, а министър Павлова открива ремонтирани пътища

| обновено на 13.12.15 в 10:38
Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Агенция „ Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров ще открият рехабилитираните пътни участъци Юндола-Разлог и Разлог-Гоце Делчев-Садово. Пътните артерии са с обща дължина 110 километра, а дейностите са финансирани по програма „Транзитни пътища“.

Проектът стартира през 2011 година и трябваше да приключи за 24 месеца, но заради фалита на  австрийската фирма-изпълнител, срокът бе удължен. Работата по рехабилитацията бе затруднена и от разрушаването на част от рехабилитираната отсечка в района на село Кремен заради активирало се свлачище. Официалното откриване на пътните отсечки ще бъде от 11 часа  в района на село Баня, Разложко.

Същевременно пореден протест срещу поскъпването на винетките е насрочен за днес в Добрич. Недоволните ще блокират района около паметника на Хан Аспарух.С писмо до депутатите от Добричкия район и министър Лиляна Павлова, протестиращите вече заявиха, че няма да купуват по-скъпите винетки.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!