Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Явно Радан Кънев започна предизборната си кампания за президент

Снимка: БГНЕС

Явно Радан Кънев започна предизборната си кампания за президент, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който заедно с министър Лиляна Павлова откри рехабилитирани пътища в Благоевградска област.

Министър-председателят не смята, че коалиционното управление ще бъде разклатено заради решението на лидера на ДСБ и още няколко депутати да се идентифицират като опозиция в парламента. Борисов не очаква други министри да напуснат правителството, като уточни че тази сутрин членовете на кабинета от РБ отново са го уверили в това:

Защото през това време, в което сме работили, те винаги са били мои и аз съм бил техен. Така, че стабилността от моя страна няма да бъде нарушена, а и нищо не го налага.

Според Борисов реакцията на Радан Кънев не е просто емоционална, а е израз и на лична амбиция:

Целта е президентските избори. Аз така го разчитам всичко това, че започва предизборната кампания за президентските избори. Можехме да седнем и да търсим вариант за общ кандидат, ако е толкова силното желание за президент.

Стъпките в съдебната реформа изискват търпение и политически  консенсус, тъй като това е изключително консервативна система, каза премиерът и припомни , че исканото мнозинство за гласуване на промените в Конституцията е било осигурено. Сега част от коалиционните партньори според него са подценили тази деликатна материя:

Какво направиха? Казаха "само ние можем да кажем кое е правилно". Ама като казвате само вие, че е правилно, другите политически партии не го приемат. В България вече никой не може да говори с думичката „Аз“, „единствено“ и със самодостатъчност, която те много обичат да си приписват. Затова се надявам на разум, мъдрост, да премислят, нека мине емоцията им. Аз имам договор с Реформаторския блок като такъв. Във вторник да кажат какво мислят да правят или как да правят. Фактът, че министрите пред мен заявяват, че продължаваме и въобще не сме говорили ,че от утре няма да са на работа или ще има проблем, ме кара да бъда спокоен за това, че с което сме се захванали, ще успеем.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!