Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среща Борисов-Меркел в Брюксел

Борисов-Меркел
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов проведе работна среща с канцлера на Германия Ангела Меркел в Брюксел. Разговорът се състоя преди заседанието на Европейския съвет, посветено на изпълнението на мерките, свързани с бежанската и миграционната криза.

Премиерът Борисов каза след срещата, че е запознал канцлера Меркел с въведения от България контрол по външните за ЕС граници. Двамата са обсъдили и развитието на проекта за газов хъб "Балкан", по който преди седмица българското правителство и Европейската комисия постигнаха договореност за създаване на съвместна работна група в подкрепа на реализацията му.

Газовият ни разпределител, който може да поеме не само от нашите находища трите газ, но и от интерконектора, който правим с Гърция, и азерския газ, който би могъл в бъдеще да дойде от посока Турция. И разбира се, ако те имат желание да докарат газ до нашия бряг, до нашата граница, по същия начин, както в "Северен поток"-2 частни компании да го купуват, да си плащат транзитните такси по нашите газови магистрали, а България да печели от това.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!