Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ж. Коен: "Булгаргаз" и "Овъргаз" подписаха договор

Минути преди 18 часа е бил подписан договор между "Булгаргаз" и "Овъргаз", потвърди изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен, след среща при премиера, във връзка с информацията, че "Газпромекспорт"  не предвижда доставки за "Овъргаз" от 1-ви януари.

Час преди подписването на договора е дошло писмо от "Овъргаз" с искане държавата да се намеси поради извънредната ситуация, обясни още Коен и допълни, че в момента колегите му работят и уточняват обемите, които трябва да се възложат на "Булгартрансгаз" да се пренесат, както и че се надяват нещата да влязат в едно нормално русло.

Господин Коен заяви, че от 0 часа ще бъдат изпълнени увеличените заявки от "Булгаргаз". Смея да твърдя, заяви той,  че държавата направи нещата на границата на невъзможното, включително проведохме много интензивни разговори с Газпромекспорт и от там получихме пълното уверение, че няма да има никакъв проблем по отношение на увеличените заявки с подаден газ, тъй като сега "Булгаргаз" трябва да увеличи обемите, които заявява.

Тази договореност е била постигната още преди обяд в предвид развитието на събитията, добави Жаклен Коен и още веднъж увери, че от 0 часа ще бъдат изпълнени увеличените заявки на "Булгаргаз".

Ако не бяхме направили всичко това от вчера насам, в 12 часа тази нощ подаването на газ към потребителите на "Овъргаз" щеше да спре, подчерта премиерът Бойко Борисов и обясни:

Ние, към този момент, можем да гарантираме на българските граждани, че вече през системата на “Булгартрансгаз“, ние ще продължим да им доставяме газ на цените, които са договорени с тях.


 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Ръководителите на държавни енергийни дружества на среща с премиера в Министерски съвет

В Министерския съвет започна среща на премиера Бойко Борисов с ръководителите на държавни енергийни дружества, на която присъстват изпълнителните директори на Националната електрическа компания, Българския енергиен холдинг и "Булгартрансгаз". Очаква..

публикувано на 31.12.15 в 17:09