Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добрев: През пролетта ще започне строeжът на голямо предприятие в Димитровградска община

Снимка: БГНЕС

Ново голямо предприятие ще бъде изградено между Хасково и Димитровград. Очаква се да бъдат открити 4 000 работни места, заяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на икономиката Делян Добрев.  Изграждането на завода ще започне през пролетта и ще се намира на територията на Димитровградска община, съобщи Добрев:

Това, което засега можем да кажем със сигурност е, че на територията между Хасково и Димитровград ще се реализира инвестиционен проект в сферата на производството, който ще разкрие, в пръвите няколко години, 4 000 нови работни места, което е най-големият проблем в община Хасково, а и не само в община Хасково, а и в съседните общини, с който проблем обещахме да се ангажираме".

Другият голям проект, по който се работи, е бившето военно летище в Узунджово да се превърне в индустриална зона:

Има няколко компании, които проявяват интерес и дори посетихме летището на място, така че уверени сме, че ще успеем да привлечем инвеститори през следващата година.

Добрев уточни, че имат идея Узунджово да бъде включено в индустриална зона "Тракия", където работят 125 предприятия и инвестициите са за 1 милиард евро.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!