Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в Басейновата дирекция във Варна

Снимка: БГНЕС

Пожар възникна в канцелария на Басейновата дирекция във Варна. Предполага се, че причината за пламъците е неизправен компютър. 

Няма пострадали служители на дирекцията, тъй като те са били в обедна почивка. Една от тях Деница Гроздева е видяла, че се е запалил компютър в канцеларията:

Вътре, от компютрите е. Започна да дими, отворихме вратата и видяхме, че самият компютър гори. Нямаме електрически печки. Вътре не се пуши. Просто е от компютъра. Видяхме, че идва от компютъра в една от малките стаи.

Комисар Тихомир Тотев, директор на Областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението", обясни, че сигналът е подаден на телефон 112 и два екипа на Първа районна служба с противопожарни автомобили са пристигнали на мястото:

Като пристигат на място на пожара, установяват, че пожарът се е разраснал, обхваната е цялата канцелария. Викат на помощ втория екип от Първа районна служба. Не можем да кажем каква е причината за пожара. Това тепърва ще се разследва от компетентните органи. Потушен е пожарът. Ще остане един екип на дежурство. Искам да похваля колегите, професионално свършена работа, тъй като бараки от този тип рядко се спасяват. В конкретния случай е изгоряла само една канцелария.

Басейновата дирекция за черноморския регион се помещава в бараки от 2003 година и досега няма самостоятелна сграда.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!