Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мустафа Карадайъ: ДПС не се е променило

Четин Казак: ДПС е непревземаема крепост - нито отвън, нито отвътре

Снимка: БГНЕС

Няма разцепление в структурите на Движението за права и свободи (ДПС) в района и диалогът с избирателите не е нарушен след изключването на бившия лидер Лютви Местан, обявиха в Кърджали тримата съпредседатели на Движението навръх честването на 26-ата годишнина от основаването на местната партийна организация.

Над 400 души са поканени тази вечер на тържество на ДПС в един от големите ресторанти на Кърджали, като няма информация за алтернативно честване от привърженици на Лютви Местан.

От ДПС увериха, че партията е стабилна, единна и няма промяна в евроатлантическата ориентация, въпреки че все още имало нерешени проблеми като изучаването на майчин език и участие на малцинството в отбраната и сигурността.

ДПС не се е променило - ДПС си върви по своя си път. Парламентарната група е ясна - следва следващ политически сезон,  подчерта Мустафа Карадайъ.

Както Кърджали, така и ДПС са непревземаеми – тази крепост не може да бъде превзета нито отвътре, нито отвън, допълни Четин Казак.

След промените в ДПС, пред избирателите стои въпросът за стандарта на живот, а не политическия избор на несъществуващи тези в партията, като според Карадайъ хората искат:

Тези, които несподелят ценностите, философията и идеологията на ДПС и напускат парламентарната група на ДПС,  да бъдат така доблестни да напуснат и Народното събрание, а ако решат могат да си изградят свои политически проект и да участват на избори.

Мустафа Карадайъ коментира и последните изявления на Лютви Местан, че е бил пионка, назначена за лидер:

Колеги, лидерите се раждат и се изграждат във времето – лидери не се назначават. Воденето на политика е сложен процес и много внимателно трябва да се води политиката на Балканите, защото и региона е сложен.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!